F-pentue (s. 12.6.2018)

e. Jokatolan Ansa, "Ansa"

i. Sea-Croft Dragonfly, "Kake" (FI34785/15)

Pentueessa 3 mustaa narttua ja 3 mustaa urosta.

Ensimmäinen viikko

Painot ovat tuplaantuneet syntymästä ja tulevalla viikolla osa pennuista menee jo heittämällä kilon rajapyykin yli.
Klikkaa tästä kirjoittaaksesi tekstiä

Ansa-emän hellässä huomassa pennut ovat ensimmäisen viikkonsa vain syöneet ja nukkuneet.

Viikko oli rauhallinen, mutta seuraava viikko tulee jo olemaan vilkkaampi kun ryömintävaiheesta siirrytään kävelyharjoituksiin.

Toinen viikko

Pentujen toinenkin elinviikko oli alkuun lähinnä syömistä, nukkumista ja kasvamista.

Jalat alkoivat kuitenkin sinnikkään harjoittelun jälkeen jo hieman kantaa ja pari päivää ennen kahden viikon ikää meno olikin jo vauhdikkaampaa.

Tämä pilkahdus päivää vaille kahden viikon iässä lupaa tulevasta viikosta vieläkin vilkkaampaa.

Kolmas viikko

Kolmannella viikolla silmät oli auki ja askellus vakaampaa. Tarvittiin siis uusia haasteita, joten otettiin mittaa pentulaatikon reunoista. Muutaman päivän yli kaksi viikkoisina ensimmäiset pennut saivat kammettua itsensä laidan yli ja niin oli edessä muutto pentuaitaukseen koirahuoneeseen.

Reviiriä laajennettiin ja pennut ovat päivittäin päässeet olohuoneeseen touhuamaan ja seurustelemaan. Vielä ei kuitenkaan ole päästetty isoja koiria tekemään tarkempaa tuttavuutta pentujen kanssa, vaikka varsinkin Raisa-dreeveri näyttää sitä kovasti odottavan portin takaa kurkkien.

Neljäs viikko

Pennuista on kasvanut mukavia touhuajia ja pentujen omia ihmisiäkin ollaan jo tavattu. Neljännellä viikolla pennut pääsivät maistelemaan kiinteää ruokaa.

Sää suosi ja pennut pääsivät jo tässä vaiheessa ulkoilemaan. Jännittävää oli, mutta pikku hiljaa alettiin ympäristöä tutkimaan ja ihmettelemään. Ja kun ulkoilma uuvutti, nukahdettiin pitkin ja poikin pihanurmea. Toivotaan jatkossakin kuivia ja aurinkoisia päiviä.

Viides viikko

Pennut saivat nautiskella vielä emän vierihoidosta. Kohta aletaan yhteisiä hetkiä rajoittamaan, vaikka Ansa ehti adoptoida vielä yhden lapsen lisääkin.

Kahdeksan viikon ikäinen Martta-dreeveri tuli laumaan railakkaaksi "isosiskoksi". Ikä- ja kokoero on vielä sellainen, että välillä joutuu puuttumaan että leikit eivät mene liian rajuiksi. Pian kuitenkin tilanne tasoittuu ja kokoero kääntyy noutajien hyväksi.

Kuivassa ja lämpimässä säässä pennut ovat ulkoilleet paljon. Painit ja päiväunetkin sujuvat hienosti pihanurmella. Reviiri on vielä ollut pieni, mutta Martta rohkeana ja touhukkaana johdattaa porukkaa pikku hiljaa tutustumaan piha-alueeseen laajemminkin.

Kuudes ja seitsemäs viikko

Hellepäivät uuvuttivat pentujakin ja päivisin ulkoilu oli pääasiassa loikoilua varjossa. Toki Martta-dreeveri johtaa joukkiota seikkailemaan pitkin ojanpohjia. Illan hieman viilentyessä vauhti kiihtyi ja iltaravit olivat parhaimmillaan kymmenen jälkeen.

Kuuden viikon ikäisenä pennut lastattiin ensimmäiselle automatkalle eläinlääkäri Hannan luo lääkärintarkastukseen ja sirutukseen. Tunnistusmerkinnän jälkeen pennuilla on nyt myös viralliset nimet; urokset ovat Fabio, Figo ja Francesco ja nartut Federica, Felicitas ja Florencia. Jalkapallopentue siis ;) . Kennelliiton toiminta oli jälleen nopeaa ja rekisteriotteet ovat pentujen mukaan luovutettavissa.

Tällä pentueella ei ensimmäinen riistakosketus ollutkaan perinteisesti lokkiin tai varikseen. Pennut pääsivät tutustumaan vaihtoriistana tulleeseen sorsaan.