D-Pentue (s. 17.7.2016)


e. Reedrunner's Cinderella (Sinttu)

i. FI KVA Eagle Owl's Herakles (FIN33788/06)

Pentueessa 2 mustaa narttua ja 6 mustaa urosta.


Ensimmäinen viikko

Syntymäpäivänä...olikohan tässä jo kaikki?

Kovasta urakasta yön yli toivuttuaan Sinttukin näytti jo virkeämmältä ja jaksoi paremmin harjoitella äitinä oloa...

... ja leikittää pentuja. Kovin vain oli Sinttu hämillään siitä, että pennut ei lähde mukaan touhuun

Pennuilla oli syntyessään painoeroa enimmillään 100 grammaa. Kolmen päivän ikäisenä oli painoa saatu syntymästä jo 100 grammaa lisää. Mutta kyllä kaverit onkin kovia syömään...ja nukkumaan.

Jos ei ole nälkä, aina voi nukkuakin...ikää 5 päivää.

Pentueen rinsessat viikon ikäisenä. Nenätyöläisten alut ei vaan tahdo malttaa olla aloillaan filmauksen aikanakaan.

Viikon ikäinen nuori herra.

Hän on pentueen pienin ja nuoremman tyttären ehdoton suosikki, joten saanut valtavat määrät sylihoitoa. On ensimmäinen meidän kennelissä tuon valkoisen laikun kanssa. Mistähän kaukaa sen alkuperä on geeneissä?

Toinen viikko

Näin se etenee...ensimmäiset askeleet otettiin keskiviikkona ja kävely muuttuu päivä päivältä vakaammaksi.

Päivät kuluu vielä enimmäkseen nukkuen vaihtelevissa muodostelmissa...

...tai söpönä sylissä...

... mutta perjantaina alkoi näkyä pientä pilkettä silmäkulmissa ja kohta maailma näyttääkin ihan erilaiselta.

Kolmas viikko

Kolmannella viikolla liikkuminen ja näkö kehittyi huimasti. Pentuja tuli jo 2½ viikkoisina pentulaatikon laidan yli ja niinpä oli edessä muutto pentuaitaukseen. Tässä vielä viimeiset painit ennen muuttoa.

Neljäs viikko

Tällä viikolla avattiin pentuaitaus ja pennut pääsivät tutustumaan lauman isoihin koiriin ja Raisaan ihan lähietäisyydeltä. Raisa varsinkin oli oikein ihastuksissaan kun aita ei ollutkaan enää välissä.

Jahtikauden alettua pennuille päästiin esittelemään tuore kyyhky....

Nyt kun ikää on neljä viikkoa, pennut touhuavat aktiivisesti ja saavat päivittäin tutustua pentuaitauksen ulkopuoliseen elämään. Kiinteää ruokaa aloitettiin maistelemaan muutamia päiviä sitten ja nyt pennut saavat sitä jo useamman kerran päivässä. Neljän viikon iän kunniaksi pennut merkittiin, jotta yksilöiden seuraaminen on mahdollista. Uroksilla on valkoiset maalimerkit ja nartuilla vihreät. Painot pennuilla oli kahden kilon molemmin puolin. Toivotaan ensi viikolle lämpimiä ja kuivia päiviä, jotta päästään aloittelemaan ulkoilemista.

Viides viikko

Sää alkoi suosia ja pennut pääsivät ulkoilemaan. Paljon riitti ihmeteltävää.

Kuudes viikko

Kuudes viikko oli varsin toiminnallinen. Pennut autoilivat ensimmäistä kertaa kun kävimme eläinlääkärissä pentutarkastuksessa. Eläinlääkärimme Hannan yleiskuvaus jokaisesta oli "hieno, reipas pentu". Pennut on nyt siis sirutettu ja nimetty. Nartut ovat Dori ja Daya sekä urokset Demon, Dude, Diesel, Draco, Domi ja Duvel.

Viikon teemana pennuilla on näyttänyt olevan korkealle ja vielä korkeammalle. Mielikuvituksella ei näytä olevan rajaa kun ylöspäin on päästävä.

Viimeisen puolentoista viikon aikana pennuilla on ollut paljon uusia ihmiskontakteja kun lähes kaikki pentujen tulevat omat ihmiset ovat käyneet vilinää katsomassa. Nartuille selvisi jo tulevat kotipaikatkin. Urosten valinta pääsee toden teolla käyntiin heti seitsemännen viikon alussa, kun tulli käy tekemässä omat testinsä ja nähdään löytyykö heidän tarpeisiinsa sopivaa pentua.

Nukkumisen ja syömisen jälkeen ulkoillaan säästä riippumatta. Varsinkin illan pimetessä ulkoilussa on haastetta mustien pentujen sinkoillessa vaeltelemaan ja puuhastelemaan eri suuntiin.

Tässä videonpätkä tämän päiväisestä ulkoilusta...viikko vielä niin näitä iltaraveja käydään jo uusissa kodeissa.

Otsikko

Ja päivä etenee tästä aamutivolista lukuisien päiväriekkumisten kautta iltasirkukseen. Välissä onneksi muutamia lepotaukoja. Huomenna taas sama uudestaan. Koiranpennun elämää :)

Pennuille tuli seitsemän viikkoa ikää ja lauma on kutistunut näin pieneksi. Viikon päästä viimeinenkin pennuista lähtee omaan kotiin ja meidän kenneli palaa taas normaaliin elämään.