Terveystuloksia

Jokatolan Ansa, lonkat B/B, kyynärät 0/0.

Sulhaskandidaatteja seuraillaan ja mikäli silmät ovat terveet, on astutus ajankohtainen todennäköisesti vuoden 2018 loppupuolella.

Laukaa 7.10.2017, Nou

Ansa (Jokatolan Ansa) suoritti ohjaajansa Pauliinan kanssa taipumuskokeen hyväksytysti.

Tästä on mukava lähteä treenaamaan kohti kevään alokasluokkaa.


Leppävirta 17.9.2017, Nome-b

Koekausi päätettiin Beedan kanssa hienosti VOI2 tuloksella. Koiran suorittamisesta huomasi selkeästi että aiemmin kesällä hankalaksi osoittautuneiden osa-alueiden treenaaminen oli tuottanut tulosta. Epäonnistuminen tuli kuivan maan hakutehtävässä, kun koira hakeutui sieltä ilmeisesti itselleen mielekkäämpään (tai enemmän treenattuun) kaislikkohakuun. Kokonaisuudessaan koesuoritukseen ja koiran koko kauteen voi olla todella tyytyväinen. Toivottavasti ohjaajakin jo alkaa pikkuhiljaa ymmärtää että tämänkin luokan tehtävistä on hyvänä päivän mahdollista selviytyä ihan mukavasti.

Nilsiä 12.8.2017,Nome-b

Kauden kolmas b-startti käytiin Beedan kanssa Nilsiässä. Lieneekö taloudessa leijuneet pentuhuurut vaikuttaneet koiraankin vai mistä lienee johtuneet koiran ihmeelliset ratkaisut paikallistamistehtävässä. Kun yhteistyökään ei ollut sillä tasolla että ohjaustehtävä olisi saatu kunnialla suoritettua, tuomari keskeytti kokeen ja tuloksena siis VOI0.

E-pentue syntyi 8.8.2017

Eno 30.7.2017, Nome-b

Pohjois-Karjalan noutajat järjestivät kokeen Ahvenisen hienoissa maastoissa.

Sinttu starttasi kauden ensimmäisessä b-kokeessaan AVO-luokassa. Markkeeraustehtävä jäi osin suorittamatta ja koiran kierrosten nousu teki suorituksesta levottoman myös muilla osa-alueilla. Tuloksena AVO3.

Beedalla oli ensimmäistä kertaa koko koesuoritus paritehtävänä. Onneksemme saimme pariksi koirakon, jonka kokenut ohjaaja osasi tsempata hienosti kokematonta ja koetta jännittävää ohjaajaa. Saimme suoritettua hienon parityön, joka palkittiin VOI1 tuloksella. Ilahduttavasti koira on kesän aikana osoittanut kehittyneensä taas ison harppauksen eteenpäin.

Kuopio 16.7.2017, Nome-b

Viime vuoden luokkanousun jälkeen Beedan ensimmäinen voittajaluokan startti kylmän riistan kokeessa toi tuloksen VOI3. Ohjaus oli koiralle ja ohjaajalle liian hankala suoritettavaksi. Markkeeraukset ja hakutyöskentely onnistuivat hienosti, joten kokonaisuuteen voidaan olla tyytyväisiä.

Siilinjärvi 20.5.2017, Mehtäkoera-ryhmänäyttely

Raisa debytoi kauneuskilpailuissa junnuluokassa ihan kotipitäjässä. Kotona treenattu villi yhden nartun show jäi ramppikuumeessa esittämättä, joten näyttelytuloskin tuli, EH, Ei Huano ;)

Pieksämäki 14.5.2017, NOWT

Beedan vuoro oli aloittaa kautensa äitienpäivänä. Kahden edellisen vuoden tapaan tuloksena oli VOI0. Pisteet 57 kuitenkin ilahduttivat, koska mukaan mahtui kolme hyvää rastia, joista yhdellä jopa täydet 20 pistettä. Koiran ja ohjaajan kokemattomuus on ongelmana tässä koemuodossa...pitäisi varmaan käydä startissa useammin kuin kerran vuodessa.

Kurikka 29.4.2017, NOWT

Koekausi aloitettiin Sintun WT startilla Kurikassa / Jurvassa. Pitkä koetauko ja puutteellinen harjoittelu näkyi koiran malttamattomuutena. Maalla olevista tehtävistä Sinttu suoriutui kohtalaisesti. Koska kotiseudulla oli vielä jäät järvessä, ei talven jälkeen oltu vielä päästy palaamaan vesitehtäviä treenaamaan, joten hankaluuksia oli koiran veteen saamisessa.

Tulos VOI0 pisteillä 42 kertoo kyllä selkeästi tämän päivän onnistumisen / onnistumattomuuden.

Lieksa 12.3.2017, valjakkohiihdon SM-kilpailut

Vauhti (W C Carmen) osallistui "lainakoirana" valjakkohiihdon SM-kisoihin päästen palkintopallille saakka (3. sija) viestijoukkueessa sarjassa naiset C 3 x 5 km. Poseerauskin onnistuu mitalistilta hienosti.

Liperin Teerivaara 10.2.2017

Raisa 1 vuoden ja 1 päivän ikäisenä sai ensimmäisessä ajokokeessaan Avo 1 tuloksen 95 pisteellä.